Etterspurt kompetanse i Q4 2021

Etterspørselen etter kompetanse fortsatte å stige i forrige kvartal. Veksten i oppdragsgivere som ser etter konsulenter har økt med 30 % i Q4 sammenlignet med Q3 2021. I dette innlegget kan du se hvilke kompetanser og roller som er mest populære.

Ellen Barkost
Publisert 15.10.2021
Oppdatert 12.01.2022
Kompetansene flest søkte etter i Q4
React, UX-design og Python var på topplisten til flere oppdragsgivere forrige kvartal

Flere oppdragsgivere ser etter konsulenter

Veksten i oppdragsgivere som ser etter konsulenter har økt med 30 % sammenlignet med Q3 2020. Dette er nærmere en tredobling fra Q4 i 2020, og skyldes både at vi mer enn doblet antall oppdragsgivere i 2021, samtidig som behovet hos de enkelte fortsatte å vokse. Vi ser fortsatt at mange oppdragsgivere kontakter konsulenter uten å legge ut opdrag – en god grunn til å holde konsulentprofilen oppdatert!

UX-designere på topp, utviklere dominerer fortsatt

Det er fremdeles stor etterspørsel etter utviklere i markedet, og dette preger også statistikken hos Folq. Tre av fem roller på topp fem er utviklere. I Q4 klatret midlertidig UX-designer helt til topp fra femteplassen i Q3, mens UI-design er nykommer på topplista. Av utviklerrollene etterspørres backend-utvikler fremdeles mest.

Topp fem roller i konsulentsøk

Behovet til det offentlige gjenspeiles best i oppdrag som lyses ut – og her dominerer utviklere lista. Backend har klatret til toppen av lista fra en fjerdeplass, mens prosjektledere, som lå på femteplass i Q3, nå er borte fra topplisten.

Topp fem roller i publiserte oppdrag

React mest etterspurte kompetanse

For oppdragsgivere som søker etter konsulenter troner React for seg selv på toppen, med .NET, Figma og Prototyping et stykke bak, men likevel nykommere på topp 10. AWS og Angular som toppet listen i Q3 går noe tilbake. I tråd med at designere var høyt etterpurt inntar flere designkompetanser lista over etterspurt kompetanse.

Vanligste nøkkelord og tags brukt i konsulentsøket

Ser vi på kompetanse-tagsene i publiserte oppdrag leder React an også her, men tett fulgt av Java. En nykommer påtopplista i Q4 er Kotlin, mens smidig og HTML har forsvunnet fra listen.

Kompetanser som oftest ble oppgitt i oppdragsutlysninger

Timeprisene steg i 2021

Behovet for teknologikompetanse fortsatte å stige i 2021, og har egentlig bare økt i kjølvannet av pandemien. Dette får positive følger for timeprisene, som i 2021 steg med 5.3%. Timeprisen for oppdrag på tvers av alle fagdisipliner snittet i Q4 på 1266 kr for oppdrag gjennom pattformen.

Vil du tilby din kompetanse gjennom Folq?

Som du ser er det gode tider for designere og utviklere, og som selvstendig konsulent vil du kunne velge mellom flere oppdrag.

Vi har også oppdrag for prosjektledere, forretningsrådgivere og sikkerhetseksperter. Selv om disse rollene ikke topper listene dette kartalet, er det flere oppdragsgivere som ser etter denne kompetansen.

Lurer du på hvordan etterspørselen etter din kompetanse er, eller hva du kan forvente å ta i timepris? Skriv gjerne til oss, vi deler gledelig vår innsikt!

Få konsulentprofil og finn oppdrag

Registrer deg