Etterspurt kompetanse i Q3

Konsulentmarkedet er hett om dagen, og hos Folq ser vi nesten en dobling av antallet oppdragsgivere som søker etter konsulenter fra samme kvartal i 2020. Som i første halvår i år er etterspørselen etter utviklere fremdeles størst. I dette innlegget kan du se hvilke kompetanser og roller som er mest populære.

Ellen Barkost
Publisert 14.10.2021
Oppdatert 19.10.2021
Kompetansene flest søkte etter i Q3: AWS, Angular, Java, React, Python, Elasticsearch
Vi har tatt et dypdykk ned i roller og kompetanser oppdragsgivere hos Folq så etter forrige kvartal

Økning i oppdragsgivere som ser etter konsulenter

Veksten i oppdragsgivere som ser etter konsulenter har økt med 160% sammenlignet med Q3 2020. Dette gir en nærmere dobling av antallet oppdragsgivere som søker etter konsulenter fra samme kvartal i fjor. Vi opplever også en økning i antall oppdrag som publiseres på Folq-plattformen, men tendensen er at flest oppdragsgivere finner konsulenter å kontakte fremfor å legge it oppdrag.

Utviklere topper rollelisten

Det er fremdeles stor etterspørsel etter utviklere i markedet, og dette preger også statistikken hpos Folq. Blant private kunder er utviklere og designere mest ettertraktet hos Folq, mens det offentlige i større grad ser etter utviklere, men også prosjektledere og designere.

Blant oppdragsgivere som søker i konsulentbasen er backend-utviklere mest populære, og har tatt førsteplassen fra frontendutviklere som preget søketoppen forrige halvår. I tillegg til fullstack- og frontend-utviklere, ser også de som søker selv, også etter UX- og tjenestedesignere.

Topp fem roller i konsulentsøk

Blant oppdragene som lyses ut er også utviklerrollene på topp, med fullstack-utviklere som mest ettertraktede. Prosjektledere er fortsatt på topplisten, men har falt ned fra annenplass til siste plass på topplista.

Topp fem roller i publiserte oppdrag

Kompetansen flest oppdragsgivere etterspør

For oppdragsgivere som søker etter konsulenter troner AWS og Angular på toppen – disse var ikke med på topplisten siste halvår. React og Typescript er fremdeles populære, mens nykommere på topplisten er Java, Python, og Elasticsearch. Designkompetanser som lå på topplisten forrige halvår, kommer ikke med i toppen dette kvartalet.

Hyppigste søkeord

Ser vi på kompetanse-tagsene i publiserte oppdrag er Java, JavaScript, React og Kubernetes er på topp og har økt i popularitet siden forrige halvår. Nykommere på topplisten dette kvartalet er Docker og smidig. Prosjektledelse kommer også på topplisten, noe ned fra forrige halvår. Designkompetanser knyttet til innsiktsprosesser som var på listen forrige halvår, kommer ikke med dette kvartalet.

Kompetanser som oftest ble oppgitt i oppdragsutlysninger

Det er etterspørsel etter din kompetanse

Som du skjønner er det en god tid å være utvikler, og som selvstendig utvikler er du nærmest sikret oppdrag – spesielt om du besitter kompetanse innen Java, JavaScript, Kotlin og React. Det er også gode muligheter for UX/UI- og tjenestedesignere og prosjektledere.

Folq har også oppdrag for forretningsrådgivere og sikkerhetseksperter. Selv om disse rollene ikke topper listene nå, er det et voksende antall oppdragsgivere som ser etter denne kompetansen.

Lurer du på hvordan etterspørselen etter din kompetanse er? Skriv gjerne til oss om du lurer på hvordan markedet for din erfaring er så kan vi gi deg en nærmere vurdering.

Få konsulentprofil og finn oppdrag

Kom i gang