BloggUtviklere ser etter åpne oppdragsgivere som utfordrer

Utviklere ser etter åpne oppdragsgivere som utfordrer

De fleste utviklerne hos oss i Folq er uavhengige seniorkonsulenter, som velger oppdrag etter teknologi, men også arbeidskultur, strategi og mandat. Sjekk om dine oppdrag står i stil med det våre utviklere er på jakt etter.

Ellen Barkost
Publisert 04.06.2021
Oppdatert 29.11.2023
5 min lesetid
Utviklere hos Oda
Utviklere hos Oda

Å få tak i dyktige utviklere kan være utfordrende. Etterspørselen er høy, og kampen om de beste folka vil bare øke fremover. For å få tak i den kompetansen du trenger, er det viktigere enn noen gang å forstå hva utviklere ser etter. Rett og slett å være en likandes og attraktiv oppdragsgiver for techy konsulenter.

Utviklere liker tekniske utfordringer og muligheter

Ikke overraskende er utviklerne opptatt av teknologien selskapet ditt bruker hvis de vurderer å jobbe for deg. React-utvikler Simen Brekken er en av de som ser etter en match mellom egen teknologikompetanse og det som etterspørres, samtidig som han ikke anser det som nødvendig å være ekspert på alle områder.

Med lang erfaring har jeg vært med på det meste, men det er godt å vite at man kan noe av det de søker veldig godt
React-utvikler Simen Brekken

De fleste ønsker også å lære ny teknologi når de tar på seg et nytt oppdrag. Hvis selskapet ditt bruker ny og moderne teknologi, skal du se at dere fort blir attraktive. Men fortvil ikke om du ikke er en såkalt early adopter. DevOps-konsulent Kristian Ravndal er en av de som mener at du fortsatt kan tiltrekke deg flinke utviklere, selv om du er bakpå på teknologifronten – så sant utviklerne får bidra i overgangen til en ny teknologiplattformen.

Det at man ikke er på den nyeste teknologien nå, betyr ikke at det er kjipt å jobbe med. Ha heller en klar plan om at man ønsker å komme opp på det siste av teknologier
DevOps-konsulent Kristian Ravndal.

Som oppdragsgiver bør du være realistisk på egen plattform. Selskap som bruker mye buzzwords i innsalget har en tendens til å overdrive på teknologiplattformen. Dårlig forventningsstyring kommer verken konsulent eller oppdragsgiver til gode.

Samarbeidskultur og satsning på utviklingsmiljø tiltrekker flinke folk

Utviklere legger også vekt på det menneskelige i et oppdrag. Mobilutvikler Per Ola Sæther er en av de som mener at det til syvende og sist dreier seg om menneskene han skal jobbe sammen med. Da er det viktig at stemningen i selskapet er god, og at folk behandler hverandre på en åpen og hyggelig måte.

Når jeg velger et nytt oppdrag ser jeg på det som at jeg velger en ny jobb og nye kollegaer for en kortere eller lenger periode. Derfor er det viktig for meg med spennende og utfordrende arbeidsoppgaver samtidig som at kjemien og stemningen i teamet eller hos oppdragsgiver er god
Mobilutvikler Per Ola Sæther

Har selskapet ditt fokus på kultur, og synliggjør at dere satser på de ansatte og utviklingsmiljøene, vil dere tiltrekke dere flinke folk. De som er flinke med folk, tiltrekker seg flinke folk, rett og slett. Dette kjennetegnes hos de som har satt av videreutvikling hos de ansatte i budsjettene sine, og at de behandler de innleide konsulentene som ansatte.

Tydelig strategi og problemfokus teller positivt hos konsulenter

At du som oppdragsgiver har en klar strategi og en moden forståelse rundt problemene dere skal løse, teller positivt. Det trenger ikke nødvendigvis være tydelig for dere hvordan dere ønsker at konsulenten skal bidra til å løse problemene, men dere bør vite hvilke problemer dere står overfor.

Flere utviklere blir skeptiske hvis de ikke klarer å forstå hvilke problemer en oppdragsgiver forsøker å løse, men at de likevel har oppskriften klar, eller trenger en spesifikk kompetanse. Er dere gode på å formulere problemer, er dere gjerne gode på å la løsningene være opp til teamene som leverer, også. Dette er et stort pluss for konsulentene som vurderer dere. De som presenterer problemene sine til en potensiell konsulent og lar han eller hun selv vurdere om dette er noe de kan levere på, peker seg positivt ut.

Arbeidsform og rom for å påvirke retning i et teknisk miljø

De fleste vi snakker med foretrekker å jobbe i team, og påpeker at det å løse oppgaver som “solo” er mindre interessant. Seniorkonsulenter er spesielt opptatt av å bruke og videreføre det de har lært, og ikke bare lage nye features. Utviklere ser på seg selv som problemløsere, og problemer løses best i fellesskap.

Seniorkonsulenter vil ikke kun fungere som “code-monkey”, de vil bruke og videreføre det de har lært
DevOps-konsulent Kristian Ravndal

Er en konsulent leid inn for å løse problemer, lurer han eller hun også på hvorvidt det er mulig å få endret noe – blir de hørt og har de myndighet til å realisere forbedringer? Konsulentene setter spesielt pris på oppdragsgivere som søker, og er åpne for, konstruktive stemmer utenfra.

Jeg velger gjerne oppdragsgivere som trenger noen med bred erfaring, som kan komme inn og utfordre etablerte prosesser og teknologivalg som har blitt til underveis.
React-utvikler Simen Brekken

Et produkt utvikleren kan identifisere seg med

Er det flere oppdrag å velge mellom, ser ofte utviklerne på produktet eller tjenesten: Flere sier at de er svake for et produkt de kan kjenne seg igjen i, eller som faller under egne interesseområder. Andre igjen går gjerne for oppstartsselskaper med en spenstig satsing, eller et selskap med et positivt fotavtrykk.

Her kan du lese hvordan du finner rett utvikler til ditt behov.

Nysgjerrig på hva selskapene som er attraktive blant utviklere gjør for å tiltrekke seg kompetanse? Se hva Oda og Spacemaker gjør for å tiltrekke seg de beste teknologihodene.

Leie inn en utvikler?

Få tilgang