Gå til hovedinnhold

Vurderer du å bli selvstendig konsulent?

Vi har samlet svarene på de vanligste spørsmålene folk har rundt det å starte for seg selv. Så er du forhåpentligvis ett steg nærmere svaret som bare du kan gi deg selv: Om tilværelsen som selvstendig er noe for deg.

IT-kompetansen din er ettertraktet

Mange muligheter

Våre 500+ oppdragsgivere skriker etter IT-kompetanse om dagen. Vi vil påstå at timingen aldri har vært bedre for å starte for seg selv. Har du erfaring som utvikler, designer, prosjektleder, forretnings- eller sikkerhetsrådgiver, – og spesielt dersom du er en av de førstenevnte, vil du neppe slite med å finne oppdrag.

Ønsker du tilbakemelding på din konkrete kompetanse og erfaring kan du sende oss din CV på hei@folq.no.

Du kan ta 1270 kroner i timen

Hva du kan ta i timepris avhenger av din erfaring og hva slags oppdrag du tar på deg. Timeprisene hos konsulenter i oppdrag gjennom oss ligger på mellom 800 og 1650 kroner, med et snitt på 1270 kr eks. MVA. Test hva du kan tjene med lønnskalkulatoren under:

=

Og du: Når du er i oppdrag gjennom oss tar vi et plattformgebyr. Du sitter likevel igjen med mer av kaka enn før – med en inntjening på minimum 93 % av timeprisen!

Du vil sjeldent gå ledig

Våre konsulenter går sjeldent ledige. Vårt salgsteam er alltid på ballen for å skaffe deg et nytt oppdrag. Når du har bestemt deg for å ta steget kan du få en profil hos oss og lande ditt første oppdrag. Har du tre måneders oppsigelsesperiode har du god tid til å lande ditt første oppdrag.

Er du allerede i oppsigelse er du velkommen til å registrere deg for å bli godkjent konsulent hos oss.

Er det stress å drive eget selskap?

Donut og klinkekuler

Å være selvstendig konsulent krever naturlig nok mer av deg enn å være fast ansatt konsulent: Du må ha ditt eget selskap, føre regnskap og få på plass forsikring- og pensjonsordninger.

For å gjøre dette diggest mulig har vi skaffet rabatterte avtaler på tjenestene du trenger. Har du spørsmål om hvordan du skal gå frem, eller hva som er lurt å gjøre i din situasjon, står vi i Folq, og konsulent-fellesskapet på slack klare til å svare deg!

Svar finner du også på Folq-bloggen. Se for eksempel:

AS eller ENK? Fordeler og ulemper

Ansatt i eget AS? Dette bør du gjøre med lønnen

Sykdom, permisjon og ledighet – hvilke muligheter har du som selvstendig?


Vil du lære mer om det å være selvstendig kan du følge vårt nyhetsbrev for nyheter, tips og triks.



Historier fra de som har tatt steget

I innlegget Tre ting du bør tenke på før du blir selvstendig konsulent har vi samlet innspill fra folk som er selvstendige om hva de tror skal til for å lykkes og trives i rollen. Under kan du lese hvordan Folq-konsulentene Simen og Eirik opplevde det å starte opp for seg selv.